Στα σκαριά μεγάλο «comeback» – Η Bridgestone θέλει να μπει ξανά στη Formula 1


Η Bridgestone φέρεται να έχει καταθέσει επίσημη πρόταση να προμηθεύσει με ελαστικά τις ομάδες της Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 6/6/2023

Η Pirelli αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών της Formula 1 από το 2011, και θα συνεχίσει και για το 2024, καθώς το αρχικό συμβόλαιο έληγε το 2023 αλλά παρατάθηκε για ακόμη ένα χρόνο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η επόμενη περίοδος συνεργασίας με προμηθευτή ελαστικών είναι η τριετία 2025-2027, με την Pirelli να έχει ήδη καταθέσει αίτηση ως τις 15 Μαΐου, όταν κι έληγε η προθεσμία.

Ωστόσο, πηγές του Autosport.com αναφέρουν πως τουλάχιστον ακόμα μία εταιρεία έχει καταθέσει πρόταση για να επιστρέψει στο grid: η Bridgestone.

Η ιαπωνική κατασκευάστρια ελαστικών βρισκόταν στη Formula 1 από το 1997 ως το 2010, ενώ την περίοδο 2007-2010 ήταν η αποκλειστική προμηθεύτρια μετά την αποχώρηση της Michelin με το πέρας της σεζόν του 2006.

Έκτοτε, προμηθεύει με ελαστικά τα περισσότερα μεγάλα πρωταθλήματα της Ιαπωνίας, ενώ μέσω της Firestone είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής στο IndyCar.

Μιλώντας στο μέσο, ο επικεφαλής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Bridgestone, Eiichi Suzuki, αποκάλυψε πως η F1 είναι όντως στο ραντάρ τους:

«Πάντα εξετάζουμε το πώς θα μπορούσαμε να προμηθεύσουμε με ελαστικά κατηγορίες παγκόσμιου βεληνεκούς. Φυσικά ερευνούμε τέτοια ζητήματα.»

Η πλευρά της εταιρείας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα.